Kapr na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 0.3 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 kg Kapr obecný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 387 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 138.7 mg
  • Draslík 781.9 mg
  • Vláknina 698.3 mg
  • Vitamín A 698.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného kapra nakrájíme na kousky, osolíme a posypeme kari kořením.

  • 2

    Připravené kousky ryby pečeme na másle spolu s jemně nakrájenou cibulí. Nakonec podlijeme vývarem a přilijeme smetanu, v níž jsme rozkvedlali mouku a povařili.

  • 3

    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu