Špikovaný kapr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 kg Kapr obecný
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 610 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 390 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 216 mg
  • Draslík 922.2 mg
  • Vláknina 1359.9 mg
  • Vitamín A 1359.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 74.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného kapra naporcujeme a každou porci protáhneme slaninou.

  • 2

    Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a pečeme na ní porce ryby. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a špetku papriky.

  • 3

    Měkké porce kapra vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou připravenou z másla a mouky a vše zalijeme smetanou. Dobře rozšleháme, přisolíme a povaříme.

Komentáře k receptu