Úhoř po burgundsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 27 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 102 mg
- Draslík 161.8 mg
- Vláknina 2084.3 mg
- Vitamín A 2084.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného úhoře nakrájíme na menší porce a vložíme na máslem vymazanou pánev. Přidáme pokrájenou cibuli a karotku, podlijeme vodou, dusíme 15 - 20 minut.
-
2
Potom přidáme česnek, tymián, bobkový list, pepř a sůl. Vše zalijeme vínem, dusíme ještě 20 minut.
-
3
Úhoře vyjmeme a šťávu přecedíme. Každou porci přelijeme omáčkou.
-
4
Podáváme s osmaženým chlebem.