Treska s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 11 g
- Sodík 160 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 46.3 mg
- Draslík 672.7 mg
- Vláknina 6192.4 mg
- Vitamín A 6192.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou tresku nakrájíme na kousky.
-
2
V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme na něj tresku, kolečka cibule, podlijeme trochou vody. Necháme dusit asi 10 minut.
-
3
Potom přidáme propláchnutou a spařenou rýži, nakrájený česnek. Zalijeme 0,4 l teplé vody, poprášíme paprikou a pod poklicí dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Nakonec rýží v kastrolu potřeseme, aby se neslepovala a necháme bez pokličky změknout.
-
4
Hotový pokrm vyklopíme na teplou mísu a podáváme.