Kapr v koprové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 27 g
- Sodík 524 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 134 mg
- Draslík 884 mg
- Vláknina 4895.2 mg
- Vitamín A 4895.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme, vložíme do 1 l vody, přidáme bobkový list, 50 g másla, sůl a vše povaříme asi 30 minut.
-
2
Potom přidáme omytého, naporcovaného kapra a zvolna vaříme ještě 15 minut.
-
3
Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji vývarem z ryby. Přidáme jemně nasekaný kopr a uvařené porce kapra. Necháme jen přejít varem.
-
4
Ihned podáváme.