Štika v bílé omáčce

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kg Štika obecná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 91.3 mg
  • Draslík 6.7 mg
  • Vláknina 1460.7 mg
  • Vitamín A 1460.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou štiku naporcujeme a vložíme na 5 minut do osolené vroucí vody. Po vyjmutí ji osušíme.

  • 2

    V 1 l vody uvaříme drobně nakrájenou kořenovou zeleninu a prolisujeme ji. Přimícháme jíšku připravenou z másla a mouky, přidáme koření a v omáčce rybu uvaříme.

  • 3

    Nakonec přidáme jemně nasekanou petrželku a přilijeme kyselou smetanu.

Komentáře k receptu