Štika v bílé omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 11 g
- Sodík 130 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 91.3 mg
- Draslík 6.7 mg
- Vláknina 1460.7 mg
- Vitamín A 1460.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou štiku naporcujeme a vložíme na 5 minut do osolené vroucí vody. Po vyjmutí ji osušíme.
-
2
V 1 l vody uvaříme drobně nakrájenou kořenovou zeleninu a prolisujeme ji. Přimícháme jíšku připravenou z másla a mouky, přidáme koření a v omáčce rybu uvaříme.
-
3
Nakonec přidáme jemně nasekanou petrželku a přilijeme kyselou smetanu.