Pstruh na červeném víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 8 plátek Veka tuková
  • 1 plátek Citronová kůra
  • 0.5 l Víno červené
  • 1 kg Pstruh
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 329 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 1073.3 mg
  • Vláknina 389.5 mg
  • Vitamín A 389.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté pstruhy nasolíme a necháme odležet v chladu asi 45 minut.

  • 2

    Do kastrolu nalijeme víno, přidáme jemně nakrájenou cibuli, kousek citronové kůry, bobkový list a přivedeme k varu. Odstavíme, vložíme pstruhy a vaříme 15 minut.

  • 3

    Uvařené ryby přendáme na nahřátou mísu a přelijeme je vínem, v němž jsme nechali rozpustit a povařit kuličku másla smíchaného s moukou.

  • 4

    Podáváme s plátky veky nasucho opečenými.

Komentáře k receptu