Pstruh na červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 28 g
- Sodík 329 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 160 mg
- Draslík 1073.3 mg
- Vláknina 389.5 mg
- Vitamín A 389.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté pstruhy nasolíme a necháme odležet v chladu asi 45 minut.
-
2
Do kastrolu nalijeme víno, přidáme jemně nakrájenou cibuli, kousek citronové kůry, bobkový list a přivedeme k varu. Odstavíme, vložíme pstruhy a vaříme 15 minut.
-
3
Uvařené ryby přendáme na nahřátou mísu a přelijeme je vínem, v němž jsme nechali rozpustit a povařit kuličku másla smíchaného s moukou.
-
4
Podáváme s plátky veky nasucho opečenými.