Houbová pizza z listového těsta

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 350 g Žampiony čerstvé
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 814 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 123 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 269 mg
  • Draslík 337.8 mg
  • Vláknina 5521 mg
  • Vitamín A 5521 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme. Vejce rozkvedláme ve smetaně, přidáme nastrouhaný sýr, špetku muškátu, sůl a pepř. Vše dobře zamícháme.

  • 2

    Lístkové těsto vyválíme na kulatou placku a vyložíme jí koláčovou formu. Placku pokryjeme připravenou náplní a upečeme v dobře vyhřáté troubě.

  • 3

    Pizzu krájíme ještě teplou, ne však horkou.

Komentáře k receptu