Houbové suflé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 2 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 203.3 mg
  • Draslík 297.1 mg
  • Vláknina 1624.8 mg
  • Vitamín A 1624.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, nakrájené žampiony podusíme na másle, zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme vodou. Přidáme sůl, špetku muškátu a umícháme dohladka. Potom přilijeme smetanu s rozkvedlanými žloutky a nakonec přidáme sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Směs dáme do vymazané zapékací mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

  • 3

    Podáváme s hlávkovým salátem.

Komentáře k receptu