Žampionové pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 53 g
- Sodík 91 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 75.5 mg
- Draslík 609.6 mg
- Vláknina 3860 mg
- Vitamín A 3860 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 69.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné žampiony prolisujeme sítem a vymačkáme z nich vodu přes čistý hadřík.
-
2
Do kastrolu dáme rozehřát část másla, přidáme připravené houby, sůl, pepř, špetku muškátu a citronovou šťávu. Po 10 minutách dušení přidáme bešamel a zbylé máslo.
-
3
Ihned podáváme.