Hovězí polévka s masovými knedlíčky
Suroviny
- 60 g Žemle tuková
- 13.3 g Polévkové koření
- 100 g Hovězí výřez
- 100 g Vepřový výřez
- 20 g Tuk
- 50 g Strouhanka
- 10 g Sůl
- 0.5 g Pepř černý mletý
- 10 g Petržel - nať
- 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 80 ml Mléko polotučné
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 l Vývar z hovězích kostí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 193 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1154 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 73.6 mg
- Draslík 858.4 mg
- Vláknina 463.6 mg
- Vitamín A 463.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
-
2
Vepřové a hovězí maso najemno umeleme spolu se žemlí, kterou jsme zvlhčili mlékem. Přidáme vejce, rozpuštěný tuk, zhruba polovinu dávky prosáté strouhanky a prosátou mouku. Směs osolíme, opepříme a promícháme.
-
3
Ze směsi tvarujeme knedlíčky, vyvalujeme je v prosáté strouhance, vkládáme do části hovězího vývaru a vaříme asi 5 minut.
-
4
Uvařené knedlíčky vyjmeme, přelijeme studenou vodou, aby ztuhly a okapané je zalijeme trochou vývaru.
-
5
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s knedlíčky až při podávání.