Slepice v žampionové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 34 g
- Sodík 361 mg
- Bílkoviny 81 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 272 mg
- Draslík 711.3 mg
- Vláknina 1817.2 mg
- Vitamín A 1817.2 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slepici očistíme a naporcujeme. Maso vložíme do vařící osolené vody, přidáme zeleninu nakrájenou na kousky, cibuli a vše uvaříme doměkka.
-
2
Ze 40g másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem ze slepice, rozmícháme a povaříme. Vzniklou omáčku osolíme, opepříme, přilijeme smetanu a procedíme.
-
3
Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Přidáme je spolu s porcemi slepice do omáčky, krátce povaříme a mírně okyselíme citronovou šťávou.
-
4
Podáváme s knedlíky nebo s jemnými noky.