Bechyňský řízek
Suroviny
- 80 g Cibule
- 400 g Telecí kýta
- 80 g Šunka dušená
- 120 g Jablka
- 160 g Hříbky čerstvé
- 30 g Máslo čerstvé
- 50 g Sádlo škvařené
- 100 g Okurky nakládané
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Protlak rajčatový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 5 špetka Pepř černý mletý
- 1 hrnek Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 24 g
- Sodík 733 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 109.1 mg
- Draslík 683.9 mg
- Vláknina 3413.8 mg
- Vitamín A 3413.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme z kýty řízky, jemně naklepeme a nařízneme okraje.
-
2
Osolíme, poprášíme moukou a opečeme na rozpáleném sádle po obou stranách dozlatova.
-
3
Vyndáme pečené řízky, zpěníme na výpeku cibulku, přisypeme na plátky nakrájené hříbky a dusíme do poloměkka.
-
4
Pak přidáme na nudličky nakrájenou šunku, okurky, oloupaná a nakrájená jablka. Přidáme máslo a dusíme s rajčatovým protlakem do změknutí.
-
5
Řízky servírujeme na teplý talíř a přeléváme šťávou.