Špízy s bůčkem v alobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Houby čerstvé
  • 400 g Vepřový bok
  • 150 g Klobása debrecínská
  • 2 ks Brambory
  • 4 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 807 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 73.8 mg
  • Draslík 672.7 mg
  • Vláknina 7689.8 mg
  • Vitamín A 7689.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý bůček nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a necháme asi 3 hodiny proležet.

  • 2

    Cibuli nakrájíme na čtvrtky, houby a brambory na menší kousky. Vše osolíme a opepříme.

  • 3

    Plátky bůčku napícháme střídavě s kolečky klobásy, s cibulí, s bramborami a houbami na 4 jehly (nebo špejle), položíme na olejem potřený alobal a dobře zabalíme. Pečeme asi 40 minut.

  • 4

    Podáváme v alobalu.

Komentáře k receptu