Zapečené telecí ledvinky se žampiony
Suroviny
- 400 g Hrášek mražený
- 800 g Telecí ledviny
- 100 g Žampiony čerstvé
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 dl Vývar zeleninový
- 0.5 dl Martell cognac
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 13 g
- Sodík 764 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 734.1 mg
- Draslík 908.3 mg
- Vláknina 11510.2 mg
- Vitamín A 11510.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté ledvinky nakrájíme na plátky, spaříme ve vařící vodě, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, orestujeme ledvinky, osolíme je a opepříme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek a plátky žampionů. Znovu orestujeme, přidáme mouku, rajčatový protlak, zalijeme vývarem a přilijeme koňak. Vše vaříme asi 30 minut.
-
3
Hrášek prohřejeme, vodu slijeme a necháme okapat. Rozmixujeme jej dohladka, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a přisypeme petrželku.
-
4
Ledvinkovou směs dáme do zapékací mísy, navrch rozložíme hráškové pyré a zapečeme pod grilem.