Zapečené plněné papriky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 500 g Telecí plec
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 4 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 356 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 265.1 mg
  • Draslík 815.7 mg
  • Vláknina 3014.8 mg
  • Vitamín A 3014.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso umeleme, dáme do misky a přidáme žemli namočenou v mléce, vejce, nakrájenou cibuli a česnek, sůl, pepř, bazalku a petrželku. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Omyté papriky podélně rozkrojíme a zbavíme semen. Do každé půlky rozdělíme masovou směs, vložíme do olejem vymazaného pekáčku masovou náplní navrch a zasypeme nastrouhaným sýrem. Zvolna v troubě zapečeme. Při dopékání přidáme půlky rajčat a dopečeme.

  • 3

    Hotové porce při podávání obložíme dílky rajčat.

  • 4

    Podáváme s rýží nebo s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu