Zapečené plněné papriky
Suroviny
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
- 500 g Telecí plec
- 200 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Bazalka
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 4 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 23 g
- Sodík 356 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 265.1 mg
- Draslík 815.7 mg
- Vláknina 3014.8 mg
- Vitamín A 3014.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso umeleme, dáme do misky a přidáme žemli namočenou v mléce, vejce, nakrájenou cibuli a česnek, sůl, pepř, bazalku a petrželku. Vše dobře promícháme.
-
2
Omyté papriky podélně rozkrojíme a zbavíme semen. Do každé půlky rozdělíme masovou směs, vložíme do olejem vymazaného pekáčku masovou náplní navrch a zasypeme nastrouhaným sýrem. Zvolna v troubě zapečeme. Při dopékání přidáme půlky rajčat a dopečeme.
-
3
Hotové porce při podávání obložíme dílky rajčat.
-
4
Podáváme s rýží nebo s vařenými bramborami.