Čokoládový nákyp s jablečnou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 719 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 29 g
- Sodík 138 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 104 g
- Cholesterol 309 mg
- Draslík 368.3 mg
- Vláknina 12910 mg
- Vitamín A 12910 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky oddělíme od bílků, ke žloutkům přidáme 2 lžíce cukru, vanilkový cukr a tři čtvrtiny měkkého másla. Vše utřeme do pěny.
-
2
Utřené máslo, ze dvou bílků a lžíce cukru ušlehaný sníh, mouku, kakao, solamyl a smetanu lehce promícháme a naplníme do máslem vymazané hlubší zapékací mísy. Upečeme při 175 stupních Celsia.
-
3
Oloupaná jablka nakrájíme na kousky a se zbylým cukrem je podusíme, propasírujeme přes cedník a necháme vychladnout.
-
4
Do vychladlého protlaku zamícháme sníh ze zbylých dvou bílků a soli a přelijeme jím porce nákypu.