Gratinovaná jablka s překvapením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Ořechy vlašské
  • 4 ks Jablka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 hrst Hrozinky
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 1 polévková lžíce Marmeláda višňová
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Rum
  • 6 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 665 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 202 mg
  • Draslík 520 mg
  • Vláknina 13604.7 mg
  • Vitamín A 13604.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaná, rozpůlená jablka vydlabeme a urovnáme do máslem vymazaného pekáčku.

  • 2

    Mleté ořechy dáme do misky, přidáme 3 lžíce cukru, vanilkový cukr, koření, 1 lžíci měkkého másla, marmeládu, žloutky, rum, rozinky a strouhanku. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Směsí naplníme jablka, překryjeme je vrstvou sněhu ušlehaného z bílků a v horké troubě zapečeme.

Komentáře k receptu