Gratinovaná jablka s překvapením
Suroviny
- 150 g Ořechy vlašské
- 4 ks Jablka
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 hrst Hrozinky
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Hřebíček mletý
- 1 polévková lžíce Marmeláda višňová
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Rum
- 6 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 665 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 42 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 202 mg
- Draslík 520 mg
- Vláknina 13604.7 mg
- Vitamín A 13604.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaná, rozpůlená jablka vydlabeme a urovnáme do máslem vymazaného pekáčku.
-
2
Mleté ořechy dáme do misky, přidáme 3 lžíce cukru, vanilkový cukr, koření, 1 lžíci měkkého másla, marmeládu, žloutky, rum, rozinky a strouhanku. Vše dobře promícháme.
-
3
Směsí naplníme jablka, překryjeme je vrstvou sněhu ušlehaného z bílků a v horké troubě zapečeme.