Bernský telecí řízek

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 100 g Šunka dušená
  • 600 g Telecí kýta
  • 100 ml Olej stolní
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 709 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 423.3 mg
  • Draslík 641 mg
  • Vláknina 370.2 mg
  • Vitamín A 370.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.

  • 2

    Maso osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova, rozložíme na pekáček a obložíme plátky šunky a sýru. Povrch posypeme nasekanou petrželkou, pokapeme rozpuštěným máslem a zapečeme.

Komentáře k receptu