Bernský telecí řízek
Suroviny
- 100 g Sýr Ementál (Primátor)
- 100 g Šunka dušená
- 600 g Telecí kýta
- 100 ml Olej stolní
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 709 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 53 g
- Sodík 266 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 423.3 mg
- Draslík 641 mg
- Vláknina 370.2 mg
- Vitamín A 370.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
-
2
Maso osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova, rozložíme na pekáček a obložíme plátky šunky a sýru. Povrch posypeme nasekanou petrželkou, pokapeme rozpuštěným máslem a zapečeme.