Bulharská telecí polévka
Suroviny
- 320 g Brambory
- 40 g Celer bulvový
- 50 g Cibule
- 50 g Křen
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Mrkev kořen
- 50 g Zelí hlávkové bílé
- 30 g Petržel kořen
- 500 g Telecí plec
- 75 g Protlak rajčatový
- 1200 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 14 g
- Sodík 349 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 122.5 mg
- Draslík 884.8 mg
- Vláknina 7457.3 mg
- Vitamín A 7457.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do osolené vody dáme vařit omyté maso nakrájené na porce.
-
2
Kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky, zelí a brambory na kostky. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme rajčatový protlak, orestujeme a přidáme k masu.
-
3
Když je maso téměř uvařené, přidáme kořenovou zeleninu, brambory a zelí.
-
4
Hotovou polévku ochutíme octem a solí. Podáváme k ní nastrouhaný křen.