Zapečená polévka se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Anglická slanina
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 400 g Fazole bílé sterilované
  • 1 ks Celer bulvový
  • 2 ks Pórek
  • 3 ks Hřebíček
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 plátek Veka tuková
  • 1.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 926 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 2023 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 87.5 mg
  • Draslík 2956.1 mg
  • Vláknina 19480.2 mg
  • Vitamín A 19480.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.1 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme ji v kastrolu dozlatova. Přidáme nakrájenou šalotku, pórek, na nudličky nakrájený celer a zalijeme vývarem. Uvaříme doměkka.

  • 2

    Potom přidáme fazole a hřebíček, osolíme, opepříme a ještě povaříme.

  • 3

    Polévku přelijeme do zapékací mísy, navrch položíme nasucho opečené plátky veky a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme v rozpálené troubě. Ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu