Zapečená polévka se slaninou
Suroviny
- 250 g Anglická slanina
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
- 400 g Fazole bílé sterilované
- 1 ks Celer bulvový
- 2 ks Pórek
- 3 ks Hřebíček
- 2 ks Šalotka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 8 plátek Veka tuková
- 1.5 l Vývar z hovězích kostí
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 926 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 50 g
- Sodík 2023 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 87.5 mg
- Draslík 2956.1 mg
- Vláknina 19480.2 mg
- Vitamín A 19480.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.1 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme ji v kastrolu dozlatova. Přidáme nakrájenou šalotku, pórek, na nudličky nakrájený celer a zalijeme vývarem. Uvaříme doměkka.
-
2
Potom přidáme fazole a hřebíček, osolíme, opepříme a ještě povaříme.
-
3
Polévku přelijeme do zapékací mísy, navrch položíme nasucho opečené plátky veky a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme v rozpálené troubě. Ozdobíme nasekanou petrželkou.