Gratinovaná čekanka na toastu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Čekanka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Estragon
  • 8 plátek Chléb toastový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 757 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 52 mg
  • Draslík 337.5 mg
  • Vláknina 9647.8 mg
  • Vitamín A 9647.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme omyté listy čekanky, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem a estragonem. Vše krátce opečeme a necháme vychladit.

  • 2

    Směs rozdělíme na plátky opečeného toastového chleba a posypeme nastrouhaným sýrem. Dozlatova zapečeme a hotové toasty ozdobíme petrželkou a plátkem rajčete.

Komentáře k receptu