Gratinovaná čekanka na toastu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 28 g
- Sodík 757 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 52 mg
- Draslík 337.5 mg
- Vláknina 9647.8 mg
- Vitamín A 9647.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme omyté listy čekanky, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem a estragonem. Vše krátce opečeme a necháme vychladit.
-
2
Směs rozdělíme na plátky opečeného toastového chleba a posypeme nastrouhaným sýrem. Dozlatova zapečeme a hotové toasty ozdobíme petrželkou a plátkem rajčete.