Vejce zapékaná v žemlích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 36 g
- Sodík 143 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 300.3 mg
- Draslík 257.4 mg
- Vláknina 2329.8 mg
- Vitamín A 2329.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 91.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
S žemlí skrojíme vršek a střídku vydlabeme. Uvnitř je potřeme máslem.
-
2
Oloupaná rajčata nakrájíme na kousky, do každé žemle dáme lžíci rajčat, osolíme, opepříme a rozklepneme vejce.
-
3
Naplněné žemle urovnáme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným s nasekanou cibulí a pokapeme osolenou smetanou. Zapečeme v troubě dorůžova.
-
4
Podáváme jako teplý předkrm.