Celerový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Uzené maso vařené
  • 1 ks Celer bulvový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 525 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 207.4 mg
  • Draslík 776.4 mg
  • Vláknina 3247.3 mg
  • Vitamín A 3247.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme máslo, přidáme jemně nakrájené uzené maso a osmahneme. Přidáme nahrubo nastrouhaný celer a znovu osmahneme. Vše zaprášíme moukou, opražíme ji, po částech zalijeme vývarem a povaříme 15 minut.

  • 2

    Polévku rozmixujeme a dáme ji znovu ohřát. Po odstavení z plotny přidáme žloutky rozkvedlané se smetanou. Nakonec přisypeme nasekanou celerovou nať.

  • 3

    Podáváme s toasty.

Komentáře k receptu