Celerový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 30 g
- Sodík 525 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 207.4 mg
- Draslík 776.4 mg
- Vláknina 3247.3 mg
- Vitamín A 3247.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme máslo, přidáme jemně nakrájené uzené maso a osmahneme. Přidáme nahrubo nastrouhaný celer a znovu osmahneme. Vše zaprášíme moukou, opražíme ji, po částech zalijeme vývarem a povaříme 15 minut.
-
2
Polévku rozmixujeme a dáme ji znovu ohřát. Po odstavení z plotny přidáme žloutky rozkvedlané se smetanou. Nakonec přisypeme nasekanou celerovou nať.
-
3
Podáváme s toasty.