Jablkový dech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr krupice
  • 160 g Žervé
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 217 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0.3 mg
  • Draslík 124.1 mg
  • Vláknina 3874.2 mg
  • Vitamín A 3874.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žervé rozmícháme s mlékem na jemný krém.

  • 2

    Přidáme citronovou kůru, cukr a oloupaná jablka nastrouhaná najemno. Necháme dobře vychladit.

  • 3

    Před podáváním vmícháme do krému pevný sníh ušlehaný z bílků.

Komentáře k receptu