Jablkový trhanec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 9 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 93.3 mg
- Draslík 169.3 mg
- Vláknina 6506.7 mg
- Vitamín A 6506.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 517.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mléce rozmícháme sůl, vejce, cukr a mouku. Dobře vypracujeme těsto.
-
2
Na plechu rozpálíme sádlo, rozetřeme na něj těsto a posypeme je oloupanými, na kostky nakrájenými jablky. Vložíme do vyhřáté trouby.
-
3
Ještě ne zcela dopečený moučník z trouby vyjmeme, roztrháme vidličkou a dáme dopéci.
-
4
Upečený trhanec posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru.