Burgundská stehýnka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí stehna
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 dl Víno bílé
  • 8 dkg Máslo čerstvé
  • 1 šálek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 148.5 mg
  • Draslík 315.8 mg
  • Vláknina 27.2 mg
  • Vitamín A 27.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá kuřecí stehna osolíme a opepříme.

  • 2

    Maso vložíme na rozpálené máslo a zprudka opečeme po obou stranách. Potom je podlijeme vínem a zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou (nebo vývarem).

Komentáře k receptu