Vepřové maso nadívané
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 40 g
- Sodík 532 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 224.2 mg
- Draslík 1753.2 mg
- Vláknina 7970.4 mg
- Vitamín A 7970.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2549.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemli nakrájíme na kostičky a zvlhčíme ji mlékem. Přidáme vejce, máslo, nasekanou petrželku, muškátový oříšek, na másle podušené žampiony a trochu strouhanky. Vše dobře promícháme.
-
2
Připravenou směsí naplníme omyté vepřové maso, osolíme a pokmínujeme.
-
3
Maso vložíme na pekáček s máslem a upečeme v troubě. Během pečení podléváme vývarem.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.