Vepřové maso s jablky a švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 240 g Vepřové maso libové
  • 2 ks Jablka
  • 8 ks Švestky sušené
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2440 kcal
  • Sacharidy 542 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 572 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 541 g
  • Cholesterol 104.1 mg
  • Draslík 6584.6 mg
  • Vláknina 121540 mg
  • Vitamín A 121540 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3054.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na 4 plátky, naklepeme je a mírně osolíme.

  • 2

    Vždy na jeden plátek položíme oloupané, nakrájené jablko a namočené, odpeckované švestky. Druhým plátkem přikryjeme a spojíme párátkem.

  • 3

    Maso pečeme na cibuli zpěněné na másle. Při pečení plátky podléváme vývarem a mlékem.

  • 4

    Hotovou šťávu podle chuti okyselíme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu