Vepřové maso s jablky a švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2440 kcal
- Sacharidy 542 g
- Tuky 37 g
- Sodík 572 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 541 g
- Cholesterol 104.1 mg
- Draslík 6584.6 mg
- Vláknina 121540 mg
- Vitamín A 121540 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3054.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na 4 plátky, naklepeme je a mírně osolíme.
-
2
Vždy na jeden plátek položíme oloupané, nakrájené jablko a namočené, odpeckované švestky. Druhým plátkem přikryjeme a spojíme párátkem.
-
3
Maso pečeme na cibuli zpěněné na másle. Při pečení plátky podléváme vývarem a mlékem.
-
4
Hotovou šťávu podle chuti okyselíme citronovou šťávou.