Makarony s ledvinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 17 g
- Sodík 331 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 390 mg
- Draslík 641.2 mg
- Vláknina 8270 mg
- Vitamín A 8270 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné ledvinky namočíme asi na 1 hodinu do mléka. Potom je propláchneme studenou vodou, nakrájíme na kousky a zprudka nasucho opečeme. Podlijeme vývarem z cibule a kmínu a dusíme.
-
2
Poloměkké ledvinky zahustíme nasucho opraženou moukou, osolíme, přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a dodusíme.
-
3
Do ledvinek zamícháme uvařené makarony, posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou pažitkou a podáváme.