Slezský bigos
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 43 g
- Sodík 399 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 68.5 mg
- Draslík 418.2 mg
- Vláknina 3657.5 mg
- Vitamín A 3657.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plec i bůček nakrájíme na malé kostičky, osolíme a opepříme.
-
2
Nakrájíme najemno cibuli a usmažíme ji dozlatova na polovině sádla s nakrájenou slaninou.
-
3
Přidáme maso, opečeme a dusíme do poloměkka za občasného podlévání vodou.
-
4
Druhou polovinou sádla vymastíme pekáč a na dno rovnáme na plátky nakrájené, oloupané brambory, lehce je osolíme a posypeme kmínem. Na ně pak položíme vrstvu opečeného masa s cibulí, dále vrstvu propláchnutého, okapaného a překrájeného zelí. Jako poslední vrstvu pokládáme opět plátky syrových brambor.
-
5
Přikryjeme dalším pekáčem a dáme péct do předem vyhřáté trouby.