Lyonské roštěnky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 26 g
- Sodík 559 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 142.1 mg
- Draslík 611.6 mg
- Vláknina 8655 mg
- Vitamín A 8655 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, zbavíme tuku a okraje nařízneme. Maso potřeme olejem a necháme chvíli odležet.
-
2
Připravené roštěnky zprudka opečeme na oleji tak, aby byly uvnitř růžové. Vyjmeme je a osolíme.
-
3
Na oleji od opékání zpěníme nasekanou cibuli a česnek, přidáme vařené brambory nakrájené na plátky a opečeme je.
-
4
Brambory upravíme na talíře, pokryjeme roštěnkami a ihned podáváme.
-
5
Vhodnou přílohou je zeleninový salát.