Lyonské roštěnky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 500 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 559 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 142.1 mg
  • Draslík 611.6 mg
  • Vláknina 8655 mg
  • Vitamín A 8655 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, zbavíme tuku a okraje nařízneme. Maso potřeme olejem a necháme chvíli odležet.

  • 2

    Připravené roštěnky zprudka opečeme na oleji tak, aby byly uvnitř růžové. Vyjmeme je a osolíme.

  • 3

    Na oleji od opékání zpěníme nasekanou cibuli a česnek, přidáme vařené brambory nakrájené na plátky a opečeme je.

  • 4

    Brambory upravíme na talíře, pokryjeme roštěnkami a ihned podáváme.

  • 5

    Vhodnou přílohou je zeleninový salát.

Komentáře k receptu