Fazolkový nákyp s uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 27 g
- Sodík 849 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 293.7 mg
- Draslík 603.9 mg
- Vláknina 8100 mg
- Vitamín A 8100 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a očištěné fazolky překrájíme na půlky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Ocedíme je a necháme okapat.
-
2
Do vymaštěného pekáčku dáváme střídavě vrstvu fazolek a jemně nakrájeného uzeného masa. Vrchní vrstvu tvoří fazolky.
-
3
Nákyp prohřejeme v rozehřáté troubě a zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou. Zapečeme asi 20 minut.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.