Květák zapečený se sýrem a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 22 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 48.8 mg
- Draslík 656 mg
- Vláknina 8309 mg
- Vitamín A 8309 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý květák uvaříme ve vařící osolené vodě téměř doměkka, ocedíme a rozdělíme na růžičky.
-
2
Zapékací mísu vymastíme máslem a vysypeme strouhankou. Dno posypeme trochou nastrouhaného sýru, poklademe květákem, opět posypeme sýrem smíchaným se strouhankou a pepřem a pokapeme rozehřátým máslem.
-
3
Pečeme v dobře vyhřáté troubě, až se sýr roztaví. Pokrm ozdobíme dílky rajčat a petrželkou.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.