Květák zapečený se sýrem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Květák
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 48.8 mg
  • Draslík 656 mg
  • Vláknina 8309 mg
  • Vitamín A 8309 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý květák uvaříme ve vařící osolené vodě téměř doměkka, ocedíme a rozdělíme na růžičky.

  • 2

    Zapékací mísu vymastíme máslem a vysypeme strouhankou. Dno posypeme trochou nastrouhaného sýru, poklademe květákem, opět posypeme sýrem smíchaným se strouhankou a pepřem a pokapeme rozehřátým máslem.

  • 3

    Pečeme v dobře vyhřáté troubě, až se sýr roztaví. Pokrm ozdobíme dílky rajčat a petrželkou.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu