Pomerančový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 37 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 366.1 mg
- Draslík 430.4 mg
- Vláknina 7760 mg
- Vitamín A 7760 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.2 mg
- Vitamín E 5.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo, cukr, žloutky a celé vejce umícháme do pěny.
-
2
Žemle nakrájíme na plátky, namočíme do mléka, vymačkáme a přimícháme ke žloutkům. Dále přidáme mleté mandle, nastrouhanou pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh z bílků.
-
3
Pudinkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, naplníme hmotou, vložíme do nádoby s vařící vodou a pod pokličkou vaříme.
-
4
Hotový pudink vyklopíme, pokapeme pomerančovou šťávou a ozdobíme dílky pomeranče.