Mrkvový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 96 g
- Sodík 188 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 251.3 mg
- Draslík 249.4 mg
- Vláknina 5636.5 mg
- Vitamín A 5636.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky s cukrem utřeme a za stálého míchání přidáme očištěnou, jemně nastrouhanou mrkev. Dále přidáme mleté mandle, strouhanku, rum a vše zlehka promícháme.
-
2
Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně jej přimícháme ke žloutkům.
-
3
Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, dáme do ní těsto, formu vložíme do pekáče s vodou a v mírně vyhřáté troubě nákyp upečeme.
-
4
Upečený nákyp polijeme ovocným sirupem.