Červená řepa s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 400 g Červená řepa
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 87 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 428 mg
  • Vláknina 6644 mg
  • Vitamín A 6644 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou řepu nakrájíme na tenké plátky. Vložíme je na rozehřáté máslo, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme téměř doměkka.

  • 2

    Rajčata ponoříme na chvilku do vařící vody, potom ihned do studené vody a oloupeme. Nakrájíme je na malé kousky a přidáme k červené řepě. Vše ještě dusíme.

  • 3

    Na talířích posypeme každou porci nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu