Červená řepa s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 87 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 4 g
- Sodík 138 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 428 mg
- Vláknina 6644 mg
- Vitamín A 6644 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou řepu nakrájíme na tenké plátky. Vložíme je na rozehřáté máslo, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme téměř doměkka.
-
2
Rajčata ponoříme na chvilku do vařící vody, potom ihned do studené vody a oloupeme. Nakrájíme je na malé kousky a přidáme k červené řepě. Vše ještě dusíme.
-
3
Na talířích posypeme každou porci nasekanou petrželkou.