Zeleninový nákyp s anglickou slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 22 g
- Sodík 500 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 213.1 mg
- Draslík 623.1 mg
- Vláknina 7261.4 mg
- Vitamín A 7261.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 106.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži spaříme, propláchneme a ve vařící vodě uvaříme téměř doměkka. Ocedíme ji a necháme okapat.
-
2
Očištěný květák nakrájíme na kousky a rozložíme do vymaštěné zapékací mísy. Na květák urovnáme rýži, nakrájené papriky, rajčata a hrášek. Vše osolíme, opepříme a posypeme nudličkami anglické slaniny.
-
3
Nákyp pečeme v mírně vyhřáté troubě. Před dopečením jej zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a solí.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.