Zeleninové krokety se salámem a sýrem
Suroviny
- 100 g Hrášek
- 100 g Kapusta hlávková
- 100 g Kedlubna
- 40 g Máslo čerstvé
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Mrkev kořen
- 50 g Rýže loupaná
- 100 g Salám jemný
- 100 g Sýr Moravský bochník 45%
- 60 g Strouhanka
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Olej stolní
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.25 l Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2725 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 333 g
- Sodík 567 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 239.6 mg
- Draslík 356.3 mg
- Vláknina 9552.3 mg
- Vitamín A 9552.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.2 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou zeleninu podusíme v troše osolené vody doměkka a potom ji nakrájíme na malé kousky.
-
2
Spařenou a propláchnutou rýži zalijeme 3/4dl vody, osolíme, přidáme lžičku másla a dusíme doměkka.
-
3
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a uvaříme hustou omáčku. Vmícháme do ní připravenou zeleninu, nastrouhaný sýr, měkkou rýži a na kostičky nakrájený salám. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
-
4
Z vychladlého těsta tvarujeme krokety, obalíme je v rozšlehaném vejci, ve strouhance a usmažíme na oleji.
-
5
Podáváme s bramborovou kaší.