Zeleninové krokety se salámem a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 100 g Kapusta hlávková
  • 100 g Kedlubna
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Mrkev kořen
  • 50 g Rýže loupaná
  • 100 g Salám jemný
  • 100 g Sýr Moravský bochník 45%
  • 60 g Strouhanka
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Olej stolní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2725 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 333 g
  • Sodík 567 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 239.6 mg
  • Draslík 356.3 mg
  • Vláknina 9552.3 mg
  • Vitamín A 9552.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.2 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou zeleninu podusíme v troše osolené vody doměkka a potom ji nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Spařenou a propláchnutou rýži zalijeme 3/4dl vody, osolíme, přidáme lžičku másla a dusíme doměkka.

  • 3

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a uvaříme hustou omáčku. Vmícháme do ní připravenou zeleninu, nastrouhaný sýr, měkkou rýži a na kostičky nakrájený salám. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

  • 4

    Z vychladlého těsta tvarujeme krokety, obalíme je v rozšlehaném vejci, ve strouhance a usmažíme na oleji.

  • 5

    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu