Zelenina zapečená s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 14 g
- Sodík 327 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 252.8 mg
- Draslík 455.4 mg
- Vláknina 5363 mg
- Vitamín A 5363 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.7 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, osolíme, opepříme, dáme na pánev s 3 lžícemi oleje a podlijeme trochou vody. Dusíme téměř doměkka.
-
2
Podušený pórek rozložíme do vymaštěného kastrolu, pokryjeme plátky omytých rajčat, osolíme, opepříme a zapečeme v troubě.
-
3
Po chvíli zeleninu zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a solí. Zvolna dopečeme.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.