Zapečené broskve s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Piškoty dětské kulaté
  • 60 g Cukr moučkový
  • 4 ks Broskve
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 432.4 mg
  • Vláknina 8848 mg
  • Vitamín A 8848 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle spaříme vařící vodou, oloupeme a 8 ks oddělíme. Ostatní jemně nastrouháme.

  • 2

    Omyté broskve spaříme vařící vodou, zprudka ochladíme, oloupeme a rozpůlíme. Část dužiny vydlabeme a jemně nakrájíme.

  • 3

    Změklé máslo utřeme se 60g cukru, smícháme s nastrouhanými mandlemi, piškotovými drobečky, dužinou z broskví a citronovou šťávou. Náplň vložíme do půlek broskví a navrch položíme oddělené mandle.

  • 4

    Broskve dáme na pekáč, podlijeme vodou a upečeme v mírně vyhřáté troubě.

  • 5

    Podáváme teplé nebo studené.

Komentáře k receptu