Fazolky po provensálsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 75 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 4 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 324.3 mg
- Vláknina 6244.8 mg
- Vitamín A 6244.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a očištěné fazolky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka.
-
2
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme utřený česnek, rajčata nakrájená na čtvrtky, sůl a pepř. Přikryjeme pokličkou a dusíme.
-
3
Když rajčata změknou, přidáme okapané fazolky, zamícháme a ještě chvíli podusíme.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.