Zelí na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 181 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 15 g
- Sodík 90 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 36.5 mg
- Draslík 298.7 mg
- Vláknina 8787.4 mg
- Vitamín A 8787.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné zelí nakrájíme na tenké nudličky a osmahneme na másle. Osolíme, zaprášíme paprikou, ihned podlijeme trochou vody a za občasného zamíchání dusíme.
-
2
K téměř měkkému zelí přilijeme smetanu, ocet a přivedeme k varu. Dodusíme doměkka.