Rýžový hrnec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1139 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 70 g
- Sodík 261 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 102 g
- Cholesterol 91.8 mg
- Draslík 589 mg
- Vláknina 15921 mg
- Vitamín A 15921 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřátém oleji zprudka osmahneme omytý, na kousky nakrájený bůček obalený v mouce.
-
2
Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, pepř, opranou a okapanou rýži a vše krátce opečeme. Zalijeme horkou osolenou vodou a pod pokličkou zvolna dusíme asi 20 minut.
-
3
Oloupané jablko nakrájíme na kostičky a spolu s hráškem vmícháme do rýže. Zvolna dovaříme.