Bánovské grundle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 21 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 320.6 mg
- Vláknina 4332.6 mg
- Vitamín A 4332.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Přidáme nahrubo nastrouhaný celer, prolisovaný česnek a jemně nakrájenou celerovou nať.
-
2
Očištěné rybky osolíme, naplníme celerovou směsí a spíchneme jehlou nebo převážeme nití.
-
3
Ryby urovnáme do pekáčku na rozehřáté máslo a za občasného podlévání vodou pečeme 15-20 minut.
-
4
Před podáváním posypeme pokrm nasekanou petrželkou.