Bánovské grundle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 12 ks Grundle
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Celer - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 320.6 mg
  • Vláknina 4332.6 mg
  • Vitamín A 4332.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Přidáme nahrubo nastrouhaný celer, prolisovaný česnek a jemně nakrájenou celerovou nať.

  • 2

    Očištěné rybky osolíme, naplníme celerovou směsí a spíchneme jehlou nebo převážeme nití.

  • 3

    Ryby urovnáme do pekáčku na rozehřáté máslo a za občasného podlévání vodou pečeme 15-20 minut.

  • 4

    Před podáváním posypeme pokrm nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu