Houbové ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 hrnek Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 hrnek Houby čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 187 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 118.5 mg
  • Draslík 825.9 mg
  • Vláknina 11322.8 mg
  • Vitamín A 11322.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájenou na nudličky spolu s jemně nakrájenou cibulí rychle osmahneme. Přidáme očištěné, nakrájené houby a krátce podusíme.

  • 2

    Potom vmícháme na kousky nakrájená rajčata, na nudličky nakrájené papriky, osolíme, opepříme a okmínujeme. Mírně podlijeme vodou a za občasného míchání dusíme doměkka.

  • 3

    Před dokončením vmícháme smetanu rozkvedlanou s moukou a za stálého míchání vše krátce povaříme.

  • 4

    Před podáváním posypeme pokrm nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu