Houbové ragú
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 2 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 4 ks Paprika zelená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 hrnek Smetana 33% (šlehačka)
- 4 hrnek Houby čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 41 g
- Sodík 187 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 118.5 mg
- Draslík 825.9 mg
- Vláknina 11322.8 mg
- Vitamín A 11322.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájenou na nudličky spolu s jemně nakrájenou cibulí rychle osmahneme. Přidáme očištěné, nakrájené houby a krátce podusíme.
-
2
Potom vmícháme na kousky nakrájená rajčata, na nudličky nakrájené papriky, osolíme, opepříme a okmínujeme. Mírně podlijeme vodou a za občasného míchání dusíme doměkka.
-
3
Před dokončením vmícháme smetanu rozkvedlanou s moukou a za stálého míchání vše krátce povaříme.
-
4
Před podáváním posypeme pokrm nasekanou petrželkou.