Vaječné kari
Suroviny
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Tuk
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 16 g
- Sodík 160 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 254.8 mg
- Draslík 337.5 mg
- Vláknina 3385.5 mg
- Vitamín A 3385.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Posypeme kari kořením, moukou a krátce osmahneme.
-
2
Přidáme na kousky nakrájená rajčata, kečup, vodu a mícháme, až vznikne hustá omáčka. Vaříme asi 5 minut.
-
3
Omáčku osolíme, dochutíme citronovou šťávou, vložíme na čtvrtky nakrájená, uvařená vejce a vše krátce prohřejeme.
-
4
Před podáváním vmícháme do omáčky nasekanou pažitku.