Salámový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 24 g
- Sodík 581 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 240 mg
- Draslík 151.7 mg
- Vláknina 242 mg
- Vitamín A 242 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a za stálého míchání uvaříme hustou kaši.
-
2
Po částečném vychladnutí kaši osolíme, vmícháme do ní žloutky, nasekanou petrželku, nakrájený salám a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
3
Směsí naplníme do 3/4 zavařovací sklenici a vaříme v páře asi 40 minut.
-
4
Uvařený pudink opatrně vyklopíme a nakrájíme na plátky.