Slaninové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 907 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 35 g
- Sodík 563 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 283.3 mg
- Draslík 119.7 mg
- Vláknina 4440 mg
- Vitamín A 4440 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
100g slaniny nakrájíme na kostičky a krátce osmahneme. Přidáme žemle nakrájené na kostky, znovu osmahneme a necháme vychladnout. Přimícháme vařené uzené maso nakrájené na kostky.
-
2
Do mísy dáme osolenou mouku, za stálého míchání přilijeme asi 2.5dl studeného vývaru, přidáme celá vejce, žloutek a vypracujeme řidší těsto. Do těsta zamícháme vychladlou žemlovou směs a necháme odpočinout asi 30 minut.
-
3
Z těsta tvarujeme podlouhlé knedlíky a vaříme je 15-20 minut. Uvařené knedlíky natrhneme vidličkou, posypeme je na másle osmaženou strouhankou a polijeme rozškvařenou zbylou slaninou.