Olade

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka polohrubá
  • 15 g Droždí
  • 5 ks Jablka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Olej slunečnicový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2671 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 259 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 73.6 mg
  • Draslík 450.8 mg
  • Vláknina 14350 mg
  • Vitamín A 14350 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 103.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 394.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V teplém mléce rozmícháme cukr, droždí a sůl. Nalijeme do přesáté mouky a přidáme máslo a vejce. Vše dobře promícháme. Těsto necháme na teplém místě přikryté ubrouskem vykynout.

  • 2

    Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky a těsně před pečením je zamícháme do vykynutého těsta.

  • 3

    Lžící namočenou ve studené vodě vykrajujeme z těsta kousky a smažíme je v rozpáleném oleji dozlatova.

  • 4

    Olade podáváme posypané cukrem a skořicí, s medem nebo zavařeninou.

Komentáře k receptu