Olade
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2671 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 259 g
- Sodík 217 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 73.6 mg
- Draslík 450.8 mg
- Vláknina 14350 mg
- Vitamín A 14350 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 103.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 394.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V teplém mléce rozmícháme cukr, droždí a sůl. Nalijeme do přesáté mouky a přidáme máslo a vejce. Vše dobře promícháme. Těsto necháme na teplém místě přikryté ubrouskem vykynout.
-
2
Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky a těsně před pečením je zamícháme do vykynutého těsta.
-
3
Lžící namočenou ve studené vodě vykrajujeme z těsta kousky a smažíme je v rozpáleném oleji dozlatova.
-
4
Olade podáváme posypané cukrem a skořicí, s medem nebo zavařeninou.